Isus Hristos s-a întors în 1874!

         Dacă veți discuta cu oricare dintre martorii lui Iehova din ziua de azi, și ajungeți cumva la subiectul întoarcerii lui Hristos, vă vor spune repede că El s-a întors în 1914. Iar dacă îi veți întreba cum se face că nimeni, în afară de ei, nu cunoaște acest  fapt important, ei vă vor spune că trebuie să aveți „ochii înțelegerii”, pentru că El s-a întors într-un mod invizibil.  Cum poți avea acești „ochi”, nimeni nu știe, și, chiar și așa, dacă El s-a întors invizibil, cum ar putea cineva să fie sigur că știe asta?

În orice caz, aceasta este o doctrină majoră a organizației, iar orice dubiu cu privire la acest eveniment important subminează credibilitatea celorlalte învățături ale lor. Unii s-ar putea gândi că, pentru  o astfel de doctrină majoră ar exista mormane de probe din acea perioadă de timp. Însă dacă ar exista cineva care să știe cel mai bine cum stau lucrurile, cu siguranță că acela trebuie să fi fost președintele Societății Turnul de Veghe (foto Rutherford). Prin urmare, hai să cercetăm cu o privire de bun simț la cee ce a afirmat JF Rutherford referitor la acest subiect, pentru a înțelege dacă lucrul acesta ar putea fi adevărat.

 Întrebări pe care să le puneți martorilor lui Iehova:

Voi vă bazați în credința voastră și în principalele voastre  învățături doctrinare pe faptul că Hristos a revenit în 1914, este corect?

Ei vor răspunde, Da!

 Aveți o bază scripturală pentru acest eveniment, nu-i așa?  

Ei vor răspunde, Da!

Cine a fost președinte al organizației la acel moment?

Judecătorul J.F. Rutherford, vă vor răspunde ei, în situația în care știu acest lucru. În cazul în care sunt noi în organizație, ei vor trebui să se documenteze cu privire la organizația lor.

Anul 1929 îi urmează anului 1914, nu-i așa? 

Da, desigur! vor răspunde ei.

 Ați citit vreodată cartea lui Rutherford „Profeția”, publicată de Societatea Turnul de Veghe? 

Cei mai mulți dintre ei însă nu au citit-o. Așa că, hai să vedem ce spunea Rutherford, președintele organizației, în 1929.

 „Dovada scripturală probează că a doua prezență a  Domnului Isus Hristos a început în 1874 AD.”

 Priviți la copiile paginilor scanate de mai jos. Este de asemenea interesant faptul că, societatea a vândut aceste cărți ca „Spiritual Food” (hrană spirituală) și le-a promovat prin formele lor de comenzi, dincolo de începutul decadei anilor 1850. Și totul datorită „ochiilor lor de înțelegere”.

 c1  c2
 c3  c4

Dacă cineva ar crede cineva că aceste pagini sunt singurul loc în care a făcut această afirmație, hai să ne uităm și la alte câteva scrieri în care ei au făcut aceleași afirmații.

Turnul de Veghe, retipărit, octombrie 1890, p. 1243

„Mileniul de pace și binecuvântare va fi instaurat după patruzeci de ani de necaz, care va începe, treptat, din 1874 și va spori până la un haos social, ar trebui să culmineze în 1914 …”

Turnul de Veghe, retipărit, 15 ianuarie 1892, p.1355

” Data terminării acestei ” lupte” este marcată cu siguranță în Scriptură ca luna octombrie, 1914. Aceasta este deja în curs, ea fiind începută din octombrie 1874.”

Turnul de Veghe, retipărit, 15 iulie 1894, p.1675

     „De exemplu, dacă privim înapoi și reținem că Scripturile marchează anul 1873 ca sfârșit al celor șase mii de ani de la Adam și  începutul celei de-a șaptea mii de ani, și finele anului 1874 ca început al secerișului celor patruzeci de ani preziși de Evanghelie, și zi a mâniei, cu răsturnarea tuturor instituțiilor „aceastei rele lumi prezente (sau pentru faceril), putem observa că lucrurile au decurs întocmai cu acele predicții ale Scripturii. „

Turnul de Veghe, retipărit, 15 iulie 1905, p. 3576

Graficele indică anul 1874, ca Bătălia Armaghedonului, (SS-4), 1912 ed., P. 621

„Domnul nostru, regele uns, este acum prezent, începând din octombrie 1874 AD, conform mărturiei profeților, pentru cei care au urechi să audă …”

Turnul de Veghe, 15 septembrie 1922, p. 278

„Nimeni nu poate înțelege corect lucrarea lui Dumnezeu în vremea de acum, când nu se înțelege că, din 1874, momentul întoarcerii Domnului în putere, a existat o schimbare completă în operațiunile lui Dumnezeu.”

Turnul de Veghe, 1 martie 1923, p. 67

„Scripturile arată că a dous sa prezență a început din 1874. Această dovadă arată că Domnul a fost prezent din anul 1874.”

Turnul de Veghe, 1 ianuarie 1924, p. 5

„Cu siguranță, nu există nici cea mai mică urmă de îndoială, în mintea unui adevărat copil, consacrat, al lui Dumnezeu că, Domnul Isus este prezent și a fost încă din 1874 …”

Sursa:

http://mmoutreachinc.com/jehovahs_witnesses/prophecy/christreturn1874.html

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.